Leren: Het histogram aflezen

Leren: Het histogram aflezen

Senta Bemelman 560
De term histogram klinkt misschien bekend in de oren. Leer nu in rap tempo wat dit is en, belangrijker nog, hoe je ermee werkt!

Bij de belichting van je foto is het histogram belangrijk. Je kan uit dit handige overzicht namelijk veel informatie over de belichting aflezen.

Videotutorial

Heb je geen idee hoe een histogram is opgebouwd en hoe je ermee werkt? Gebruik de onderstaande videotutorial waarin stapsgewijs wort uitgelegd hoe je met het histogram aan de slag gaat!

Deze video is  in het Engels, maar gemakkelijk met Nederlandse ondertiteling te bekijken. Klik op het knopje met ‘CC’ en Engelse ondertiteling verschijnt. Klik vervolgens op het tandwielicoontje om de instellingen aan te passen. Kies voor de optie ‘subtitles’ om de ondertiteling aan te passen en gebruik de  ‘auto translate’ optie om de tekst in een andere taal te krijgen. Lukt dit niet in het venster op onze website, klik dan op de YouTube-knop om naar de originele videolocatie te gaan. Hier kun je op de bovenstaande manier de ondertiteling aanpassen. Bij sommige video’s werkt de vertaalfunctie niet optimaal, waardoor je soms vreemde zinnen voorbij ziet komen. Voor het grootste gedeelte levert de vertaalfunctie echter een prima resultaat op en is de ondertiteling goed te begrijpen.

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta