Leren: Handen poseren bij koppelfotografie

Leren: Handen poseren bij koppelfotografie

Senta Bemelman 301
Als je een koppel fotografeert, ben je bewust van de pose en compositie. Maar let je ook wel eens op de handen van je model?

Een prachtig koppel wil je zo mooi mogelijk vastleggen. Daarbij zijn de handen een belangrijk onderdeel om de verbinding te benadrukken.

Vingers

Let op de vingers. Wanneer het lijkt alsof je model wijst, is het belangrijk dat dit een doel heeft. Wanneer je model naar niets wijst, komt dit raar over op de foto. Laat je model liever zijn of haar hand open houden. Hiermee voorkom je wijzende vingers.

Vasthouden

Laat het koppel handen vasthouden. Hiermee benadruk je eenheid en samenzijn. Dit kan een mooie plaat opleveren.

In de onderstaande video zie je nog meer handige tips voor het positioneren van de handen bij koppelfoto’s en zie je wat je wel, en vooral niet, moet doen!

Deze video’s zijn in het Engels, maar gemakkelijk met Nederlandse ondertiteling te bekijken. Klik op het knopje met ‘CC’ en Engelse ondertiteling verschijnt. Klik vervolgens op het tandwielicoontje om de instellingen aan te passen. Kies voor de optie ‘subtitles’ om de ondertiteling aan te passen en gebruik de  ‘auto translate’ optie om de tekst in een andere taal te krijgen. Lukt dit niet in het venster op onze website, klik dan op de YouTube-knop om naar de originele videolocatie te gaan. Hier kun je op de bovenstaande manier de ondertiteling aanpassen. Bij sommige video’s werkt de vertaalfunctie niet optimaal, waardoor je soms vreemde zinnen voorbij ziet komen. Voor het grootste gedeelte levert de vertaalfunctie echter een prima resultaat op en is de ondertiteling goed te begrijpen.

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta