Leren: fotograferen vanuit een vliegtuig

Leren: fotograferen vanuit een vliegtuig

Fokelien Broekstra 500
Kijk jij weleens uit het raampje als je gaat vliegen? Dan heb je vast gezien dat er de meest bijzondere natuurlijke verschijnselen onder en naast je kunnen ontstaan. Het is dus handig om je camera bij de hand te houden en de wereld eens vanaf een andere kant op foto te zetten.

Wolken

Op een bewolkte dag zie je waarschijnlijk alleen maar wolken, maar ook wolken kunnen bijzondere plaatjes opleveren. Heb je de vormen weleens bekeken, iedere minuut heb je weer een nieuwe kijk op de wolken of is de vorm van de wolk veranderd. Het lijken nutteloze foto’s, maar ze kunnen wel degelijk een leuke aanvulling zijn op jouw fotocollectie.

Miniatuur landschap

Natuurlijk vlieg je hoog in de lucht en is er dus een waar miniatuurlandschap onder je zichtbaar. Ook dit is natuurlijk de moeite waard om op foto te zetten. Je zult gebieden kunnen fotograferen waar je waarschijnlijk te voet nooit zult komen. De foto’s zijn een leuke aanvulling op jou vakantiefoto’s.

Camera bij de hand

Zorg dus dat je altijd een camera bij de hand hebt in een vliegtuig. Neem bijvoorbeeld je camera als handbagage mee. Je kunt vaak de handbagage ook onder je stoel kwijt, hierdoor kun je er makkelijk bij. Zorg natuurlijk wel dat je bij een raampje zit, dit kun je vaak bij de boeking al aangeven als je dit op tijd doet.

Reflectie voorkomen

Om reflectie te voorkomen is het verstandig om de lens van je camera zo dicht mogelijk bij het raam te houden. Probeer vooral het midden van het raam te gebruiken, hier zitten de minste vervormingen in. Daarnaast heeft een filter weinig zin, als de zon op je raampje schijnt zal een filter de reflecties niet wegnemen.   

Heb jij een mooie vliegtuig vanuit het vliegtuig gemaakt? Deel hem dan in onze lezersgallery! 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien