Leren: een handige manier om je model te regisseren

Leren: een handige manier om je model te regisseren

Fokelien Broekstra 608
Een model regisseren: De juiste plek, kijkrichting, pose, etc. Allemaal belangrijke onderdelen waar aanwijzingen voor nodig zijn om je model te regisseren. Aanwijzingen die lastig zijn om te geven, want is ‘links’, jouw links of die van je model? Er is een handige manier waardoor de aansturing makkelijker gaat.

Ongemakkelijk model

Je zult merken als je model een aantal keer de verkeerde kant uit is gestapt, dat hij of zij onzekerder wordt. Ze willen het niet fout doen. Door de wat vage aansturingen die jij je model gaf, gaat alles net de verkeerde kant uit. Het is niet alleen frustrerend voor je model, maar ook voor jou als fotograaf, want zijn jouw aanwijzingen nou zo vaag?

Gebruik je arm

Soms kan je arm uitkomst bieden. Je arm kan dienen als eenvoudige aanwijzing. Beweeg je arm in de richting waar je model heen moet kijken of bewegen en vertel wat de bedoeling is. Je kan je model bijvoorbeeld vertellen dat je hand gevolgd moet worden met het hoofd of bovenlichaam. Je zult merken dat je model op deze manier je hand netjes volgt en dat je hem of haar gemakkelijk alle kanten uit kan sturen.

Foto's zijn gemaakt door Judith Vrugt.
Op welke manier geef jij je model aanwijzingen?

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien