Leren: Een goed fotografielogo maken

Leren: Een goed fotografielogo maken

Senta Bemelman 1027
Als fotograaf wil je opvallen, kun je dit proberen door een pakkend fotografielogo te (laten) ontwerpen. Leer waar je op moet letten bij het ontwerpen van jouw logo!

Voor een fotografielogo kiezen is een persoonlijke overweging. Sommige fotografen zweren erbij, anderen vinden dit een overbodige luxe. Een persoonlijk logo is vooral handig voor op visitekaartjes of als watermerk in je foto. Wil je zelf aan de slag en een fotografielogo ontwerpen? Gebruik de onderstaande tips als richtlijn.  

Lettertype

Een van de belangrijkste onderdelen van een goed fotografielogo is het lettertype. Kies voor duidelijk  leesbare letters. Een lettertype kan snel verkeerd uitpakken, waardoor woorden ineens heel anders lijken.

Naam

Je kunt je eigen naam gebruiken voor het logo. Of voor een alternatieve naam zoals de makers van ‘Say Cheese Photography.’ Vaak is het handig om in ieder geval fotografie of fotograaf in je logo te verwerken. Bekijk hier enkele voorbeelden van fotografielogo’s.

Visuele elementen

Naast de tekstuele aspecten, zijn ook visuele elementen belangrijk. Deze kunnen in een oogopslag jouw concept duidelijk maken. Dit kun je bijvoorbeeld doen door een lens, of camera in het ontwerp te verwerken. Zoek naar interessante manieren om fotografie op een beeldende manier in je logo te vangen.

Tutorial

In de onderstaande tutorial zie je hoe je een basisontwerp voor je fotografielogo in Photoshop maakt. Klik hier  om je eigen fotografielogo (gratis) te ontwerpen.

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta