Leren: De juiste belichting voor bruiloften

Leren: De juiste belichting voor bruiloften

Senta Bemelman 659
Ben je gevraagd om een bruiloft vast te leggen? Dan kunnen deze tips voor een goede belichting jou ondersteuning bieden op de grote dag!

Bij een bruiloft draait het om het gelukkige paar. Voor een trouwfotograaf kan die mooie dag erg stressvol zijn. Bijvoorbeeld wanneer je de belichting net niet goed krijgt. Met deze tips kun jij rustig aan de slag!

Observeer de omgeving

Kijk eerst naar de lichte en donkere plekken in de zaal. Waar wil je externe flitsers plaatsen? Zet een flitser bij voorkeur niet naast een licht oppervlak, omdat deze anders overbelicht raakt op je foto. Plaats de flitsers aan weerzijden van de zaal, of setting die je wilt fotograferen en laat deze in een hoek van 45 graden samenkomen in het midden.

Gebruik witte vlakken

Zie je een grote, witte muur, dan hoef je deze niet per se te ontwijken. Je kunt er ook voor kiezen om de muur als reflectiescherm te gebruiken. Flits tegen de muur om het licht te weerkaatsen. Dit levert zacht licht op.

Verander van locatie

Loop voordat je begint een rondje. Is er buiten ook een mooi gedeelte? En is het weer goed genoeg, dan kun je het gelukkige koppel ook mee naar buiten nemen voor een paar mooie kiekjes.  Hierdoor heb je in ieder geval een paar mooie foto’s en verlaag je de druk en daarmee ook de stress die je ervaart.

Bekijk hieronder de video van SLR-lounge waarin meer tips aan bod komen!

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta