Leren: Creatieve nabewerking met optische illusies

Leren: Creatieve nabewerking met optische illusies

Senta Bemelman 1094
Photoshop gebruik je misschien enkel voor minimale bewerkingen. Maar probeer eens op een creatieve manier de nabewerking aan te pakken en maak jouw foto extra interessant door een optische illusie.

Een peper die overgaat in een inktvlek. Of het scherm van jouw smartphone veranderen in water. Het is mogelijk om van gewone foto’s creatieve kunstwerken te maken met de onderstaande tutorials.

Inkt

Wil je op een creatieve manier aan de slag met Photoshop? Kijk voor een aantal creatieve inktvlekken. Observeer de vorm en bedenk welk product hier goed bij zou passen. Je kan ook op basis van kleur selecteren.

Je kunt zelf ook inkt of verf in de lucht gooien en dit fotograferen. Kies voor een snelle sluitertijd en gebruik een (tafel)statief. Loop een rondje door je huis en zoek objecten die je met de vlek samen kan laten smelten. Je kunt voor het fotograferen van het product ook zelf een lightbox bouwen, voor goed belichte foto’s.

Waterdruppel

Je kunt ook ervoor kiezen om een reflecterend oppervlak, zoals je telefoon, in een zwembad te veranderen met een staaltje Photoshop-kunsten. Voeg twee foto’s naadloos samen tot één. Hieronder kun je precies zien hoe je dat doet.

Doel

Het doel van dit soort Photoshop-opdrachten is je eigen creativiteit prikkelen en op een leuke manier meer leren over nabewerkingsprogramma’s. Je kunt bijvoorbeeld ook ervoor kiezen om een ander programma, zoals Ligthroom te gebruiken. Probeer ook zelf creatieve uitdagingen te bedenken!

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta