Leren: Bloemen fotograferen

Leren: Bloemen fotograferen

Senta Bemelman 1006
In de lente en zomermaanden kleuren bloemen de natuur. Leer hoe je bloemen beter vastlegt!

Van mooie, gekleurde bloemen krijg je direct een goed humeur. Maar ook voor een foto zijn bloemen een fotogeniek onderwerp.

Achtergrond

Let tijdens het fotograferen op de achtergrond. Zorg ervoor dat geen storende elementen zichtbaar zijn. Je kunt er ook voor kiezen om de achtergrond onscherp te maken met behulp van een groot diafragma. Hiermee komt de volledige focus op de voorgrond. Let ook op de kleur van de achtergrond. Zorg dat dit overeenstemt of juist contrasteert met de kleur van de bloem(en).

Deel jouw mooiste bloemenfoto in onze Gallery!

Zoom in

Bloemen hebben vaak mooie details. Leg de stampers of andere interessante onderdelen van dichtbij vast. Het onderwerp is erg geschikt voor macrofoto’s.

Perspectief

Fotografeer bloemen niet enkel van bovenaf. Neem ook een foto van onder de bloemen. Door van perspectief te wisselen, krijg je vaak verrassende resultaten!

Deze video is in het Engels, maar gemakkelijk met Nederlandse ondertiteling te bekijken. Klik op het knopje met ‘CC’ en Engelse ondertiteling verschijnt. Klik vervolgens op het tandwielicoontje om de instellingen aan te passen. Kies voor de optie ‘subtitles’ om de ondertiteling aan te passen en gebruik de  ‘auto translate’ optie om de tekst in een andere taal te krijgen. Lukt dit niet in het venster op onze website, klik dan op de YouTube-knop om naar de originele videolocatie te gaan. Hier kun je op de bovenstaande manier de ondertiteling aanpassen. Bij sommige video’s werkt de vertaalfunctie niet optimaal, waardoor je soms vreemde zinnen voorbij ziet komen. Voor het grootste gedeelte levert de vertaalfunctie echter een prima resultaat op en is de ondertiteling goed te begrijpen.

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta