Leren: aardbei met bubbels foto maken

Leren: aardbei met bubbels foto maken

Fokelien Broekstra 734
Afgelopen vrijdag hadden we een opvallende Foto van de Dag. Een aardbei met bubbels. Wij vroegen de fotografe Rita Noreilde hoe ze de foto heeft gemaakt en hoe ze te werk is gegaan zodat je zelf ook kunt gaan experimenteren.

Woensdagmiddag studio middag

Voor Rita Noreilde heeft vaak op de woensdagmiddag een studiomiddag met haar zeven jarige kleinkind. Samen gaan ze aan de slag om ene bijzondere foto te creëren. Haar kleinkind is zelf ook al erg geïnteresseerd in de fotografie waardoor ze samen het perfecte duo vormen voor een nieuw fotografieproject. De foto van de aardbei was ook z’n gezamenlijk project met een bijzonder resultaat.

Benodigdheden

  • Glazen vaas of bak
  • Prikwater
  • Satéprikker
  • Fruit (bv een aardbei)
  • Witte achtergrond
  • Photoshop voor de nabewerking

Werkwijze

De opstelling die Rita heeft gebruikt voor de foto was eigenlijk erg simpel. Ze had een glazen vaas gepakt en deze gevuld met prikwater. Vervolgens heeft ze samen met haar kleinkind de aardbei op een satéprikker gezet. Vanuit hier is het fotograferen begonnen. Door af en toe het water even door te roeren ontstonden er nieuwe bubbels op de aardbei. Omdat de aardbei op een satéprikker zat moest deze achteraf even weg gephotoshopt  worden. Met uiteindelijk de aardbei als eindresultaat.

Zelf aan de slag

Je kunt dit natuurlijk thuis ook proberen. De materialen die je gebruikt heb je misschien wel in huis en anders is het grootste deel in de supermarkt te krijgen. De glazenbak kun je ze groot (of klein) houden als je zelf wil, zolang je onderwerp er maar in past. 

Bedankt voor het inzenden van jouw foto’s Rita Noreilde! Heb jij ook een mooie foto gemaakt? Deel hem dan in onze lezersgallery!

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien