Leren: 7 tips bij een filmproductie

Leren: 7 tips bij een filmproductie

Aäron Nasarany 304
Mocht je ook een passie hebben voor filmen? Lees dan gerust verder, want in dit artikel geven we je een aantal handige tips ter voorbereiding!

Filmen met een fotocamera

Al enkele jaren beschikken onze spiegelreflexcamera’s over een videofunctie. Mirrorless camera’s zoals de Sony A7S II blinken zelfs uit door hun extreem lichtgevoelige sensor waardoor je als filmmaker de ISO omhoog kunt schroeven zonder druk te maken over ruis. Beginnende filmmakers of gevorderde filmmakers weten hoe hectisch het kan zijn op een opnamedag: verschillende personen met elk hun eigen specifieke taak, draden en papieren en misschien wel een megafoon om alles in bedwang te houden. Om chaos te voorkomen is het altijd verstandig om je eerst goed voor te bereiden. Effeciënt en vooral een duidelijke en open communicatie is van belang.

Als filmmaker is het belangrijk om verschillende taken en verantwoordelijk uit handen te geven, zodat je kunt concentreren op het filmen. Bij een filmproductie, zowel klein als grootschalig, is het namelijk belangrijk dat iedereen weet wat hij of zij moet doen. Daarom is een draaiboek of in dit geval een callsheet altijd mooi meegenomen. Zin om aan de slag te gaan? Bekijk dan de video hieronder waar 7 handige tips worden uitgelegd.

 

afbeelding van Aäron Nasarany

Aäron Nasarany | Redactie

Bekijk alle artikelen van Aäron