Leren: 25 verschillende foto’s van hetzelfde onderwerp

Leren: 25 verschillende foto’s van hetzelfde onderwerp

Fokelien Broekstra 1151
Er zijn zo veel verschillende dingen om te fotograferen in de wereld. Grote gebouwen, maar ook hele kleine dieren of microscopische wezens. Je hoeft niet altijd ver van huis om een mooie foto te maken. Wij leren je vandaag hoe je een simpel voorwerp op 25 verschillende manieren kan fotograferen.

Fotografie-opleiding

Als je een fotografie-opleiding doet, heb je de opdracht vast eens uit moeten voeren. Één onderwerp op 25 manieren vastleggen en geen enkele foto mag hetzelfde zijn. Vaak krijg je voor de opdracht een analoge camera zodat je niet stiekem een foto uit je serie kan verwijderen.

Uitdaging

Het is een opdracht die zeker de moeite waard is om eens te proberen. David Bergman legt ons in een kort filmpje uit hoe je te werk kunt gaan. Het is echt een uitdaging om van een simpel voorwerp zo veel mogelijk foto’s te maken die allemaal anders zijn. Om de uitdaging te vergroten is het leuk om één lens en brandpuntafstand te kiezen. Hierdoor moet je zelf gaan bewegen om het voorwerp van verschillende kanten te belichten.

Perspectief

Je leert door deze opdracht de verschillende perspectieven kennen. Je leert anders naar voorwerpen kijken en leert meer naar de details kijken. Het is een goede oefening om beter te leren kijken.

Ga jij deze oefening ook eens proberen? Laat het ons weten onder dit bericht! 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien