Lentefoto: bloemige pitbull

Lentefoto: bloemige pitbull

Martijn Bastianen 468
De lente is sinds kort weer begonnen. Dit betekent dat er steeds meer kleurige en fleurige foto’s opduiken. Fotograaf Sophie Gamand heeft de lente al in haar bol. Met deze foto van een pitbull met een prachtig bosje bloemen op de kop, verschijnt er een glimlach op je gezicht.

Het contrast tussen de pitbull en de bos bloemen is speciaal. Dat was ook de bedoeling van de fotograaf. Er is veel controverse rondom de pitbull, omdat de hond in bepaalde landen wordt gezien als een gevaarlijke beest. De fotograaf heeft wel 250 pitbulls met bosjes bloemen gefotografeerd. Ze zei daarover: ‘Ik heb alleen maar leuke dieren gezien, terwijl ik eerst een beetje zenuwachtig was om foto's te maken.’


Foto's © Sophie Gamand

Contrast

Contrast brengen in een foto kan op verschillende manieren. Zo kan het met schuduw en lucht of met kleuren, maar kan het dus ook inhoudelijk door onderwerpen in een foto bij elkaar te brengen die op het eerste gezicht niet met elkaar te rijmen zijn. Het mooie aan de fotoserie is dat de Pitbull in een heel ander daglicht komt te staan. Zo is het dus mogelijk om met verschillende zaken te spelen in een foto. Contrast is daarin één van de makkelijkste en leukste om een draai aan te geven.

Wilt je alle foto’s zien, klik dan hier!

afbeelding van Martijn Bastianen

Martijn Bastianen | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Martijn