Lensdoppen op je lenzen of toch niet

Lensdoppen op je lenzen of toch niet

Fokelien Broekstra 585
Lensdoppen op de camera. Waarschijnlijk hebben veel mensen het je aangeraden. Maar heb jij weleens het moment willen vastleggen en op dat moment kom je er achter dat de dop nog op de lens zit? Daar gaat dan het bijzondere moment.

Krassen

Veel fotografen zijn bang voor krassen als ze geen dop op hun lens hebben. Heb jij een goede zonnekap op je camera, dan zal die de eerste stoten opvangen die je camera op kan lopen. Ook kun je er voor kiezen een filter op je camera te plaatsen. Mocht je camera toch krassen oplopen dan zit het op het filter en niet op de camera. Het beste is om je camera zonder dop om je nek te dragen hou hem voor je of op je zij. Hierdoor voel jij je camera en zorg je ervoor dat hij langs scherpe voorwerpen kan worden geleid. De jongen op de foto richt zijn lens naar beneden. Dit zorgt ervoor dat er geen vuil op de lens komt en dat niemand er tegenaan kan stoten. 

Cameratas

Stop je de camera terug in je tas, dan is het wel raadzaam een dop op je lens te zetten. Hierdoor blijft je lens schoon en kun je niet per ongeluk een vette vingerafdruk achterlaten bij het in- of uitpakken van je camera. Zet je de lens op je camera, zorg er dan gelijk voor dat de dop er af is. Een belangrijk of bijzonder moment missen is natuurlijk voor niemand leuk. Mocht je nou jouw lensdop kwijt zijn. Dan is dit een handige en goedkope tip om hem te vervangen

Heb jij weleens op een perfect plaatje staan wachten, en op het moment dat jij de foto kan maken de lensdop nog op je camera zit?

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien