Lensbaby Velvet 56

Lensbaby Velvet 56 voor bijzondere portretten en macrofoto's

Thomas 1375
Transcontinenta, importeur van Lensbaby, presenteert de nieuwe Lensbaby Velvet 56, een klassieke high-end portretlens. Het bijzondere aan de metalen lens is dat je gebruik kunt maken van een soft focus-effect én macrofunctie. De Lensbaby Velvet 56 verschijnt in uitvoeringen voor zo'n beetje elke camera.

De Lensbaby Velvet 56 is geïnspireerd door de klassieke portretlenzen uit het midden van de 20e eeuw. Met een degelijke metalen behuizing en aparte diafragmaring ga je een stukje terug in de tijd.

De handmatig scherp te stellen lens heeft een maximale diafragmaopening van f/1.6, wat een kleine scherptediepte mogelijk maakt. In deze stand ontstaat een zogenaamd soft focus-effect. Je foto's krijgen dan een zachte, dromerige uitstraling.

Draai je het diafragma verder dicht dan f/2.8, dan krijg je meer scherpte. Hoe verder je het diafragma dichtdraait, hoe meer scherpte. Je kunt al scherpstellen op objecten op 12,7 cm afstand, waardoor je ook een macrofunctie hebt. De maximale vergroting is 1:2, waarmee je bijvoorbeeld planten en dieren met veel detail kunt vastleggen.

Prijs en beschikbaarheid

Het objectief verschijnt in zwart en zilver. De zwarte uitvoering kost 549,99 euro, en de zilver geanodisserde versie krijgt een adviesprijs van 649,99 euro.

Mocht je je afvragen of de lens wel voor jouw camera wordt gemaakt, dan hoef je je waarschijnlijk geen zorgen te maken; Lensbaby maakt de Velvet 56 voor bijna elke vatting op de markt.

Volgens Transcontinenta liggen de uitvoeringen met Canon-, Nikon-, Pentax- en Sony A-vatting eind april 2015 in de winkels. Bezitters van spiegelloze camera's moeten iets langer wachten; exemplaren met Micro Four Thirds-, Sony E-, Samsung NX- en Fujifilm X-vatting worden eind mei/begin juni verwacht.

afbeelding van Thomas

Thomas Kouveld | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Thomas