Lens beschermen tegen beschadigingen

Lens beschermen tegen beschadigingen

Fokelien Broekstra 412
Het is iets dat je nooit mee hoopt te maken. Een enorme kras over het glas van de lens. Daarom is het verstandig om bewust bezig te zijn met beschadigingen voorkomen. Wij geven je drie handige tips om dit te doen.

Glas

Als jij je lens van dichtbij hebt bekeken heb je waarschijnlijk gezien dat het glas een klein beetje bol loopt. Hierdoor steekt het glas bij sommige lenzen een beetje uit. Hierdoor ontstaan er snel vlekken of vingerafdrukken op de lens door een verkeerde aanraking. In het ergste geval kan je zelfs krassen op je lens krijgen.

Zonnekap

Een simpele oplossing is gebruik maken van een zonnekap. De zonnekap probeert zoveel mogelijk te voorkomen dat er direct licht in je lens valt. De zonnekap is eigenlijk een kleine verlenging van je lens. Als je lens per ongeluk ergens tegenaan stoot, zal de zonnekap de eerste klap opvangen. Ook heb je minder kans dat er viezigheid of vingerafdrukken op je lens komen.

Filter

Je kunt er ook voor kiezen om een filter voor je lens te schroeven. Het filter vangt de eerste viezigheid op en beschermd je lens tegen beschadigingen. Mocht er toch iets tegen je glas aankomen. Dan zal alleen het glas van je filter breken. Je hebt hierdoor de meeste kans dat je lens onbeschadigd blijft.

Hand over je lens

Daarnaast is het verstandig om je hand over je lens te hebben als je door een grote mensenmassa loopt. Hierdoor voorkom je dat een ander aan je camera kan zitten. Daarnaast manoeuvreer jij je makkelijker door de mensenmassa heen omdat je weet hoever je camera uitsteekt. 
 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien