Leica V-lux 40 met 20x-optische zoom

Leica V-lux 40 met 20x optische zoom

jesse kraal 2129
Leica komt met een nieuwe compactcamera die maar liefst 20x-optische zoom heeft. Daar blijft het niet bij, want de roemruchte fabrikant rust de V-lux 40 verder uit met full hd-video, een gps-functie en een touchscreen. De luxe compactcamera heeft een adviesprijs van 599 euro.

Volgens Leica is de V-Lux 40 met zijn 14,1-megapixelsensor vooral in situaties met weinig licht een stuk beter dan zijn voorganger, je kunt de camera maximaal op iso 3200 instellen. Met het Leica-objectief kun je twintig keer inzoomen op je onderwerp, terwijl de groothoek met omgerekend 24mm een mooi wijds beeld geeft.

V-Lux 40

Snel

Achterop de camera vinden we een 3,0-inch lcdscherm dat aanraakgevoelig is. Je kunt simpelweg het onderwerp op het scherm aanraken, de camera stelt daar vervolgens direct op scherp. Dit gebeurt snel, volgens Leica in slechts 0,1 seconde. Met de speciale burst-functie kun je tot maximaal zestig foto's per seconde maken.

Video

Filmen kan de kleine Leica ook, bijna vanzelfsprekend in full hd-resolutie. Met de ingebouwde gps-module kun je daarnaast bijhouden waar je de filmpjes en je foto's hebt genomen. Zo kun je later precies op Google Maps terugzien waar je bent geweest en wat je hebt gefotografeerd.

V-lux 40

Design

Leica heeft de V-lux 40 voorzien van een simpel en strak ontwerp. Natuurlijk ontbreekt het bekende rode logo niet, de rest van de camera is uitgevoerd in zwart (behuizing) en metaalkleur (objectief). Verder kun je kiezen voor een optionele leren draagtas. Nog deze maand ligt de V-Lux 40 bij de fotowinkels voor een prijs van 599 euro. Bij de camera krijg je een licentie voor zowel Adobe Photoshop Elements 10 als Premiere Elements 10, zodat je je filmpjes en foto's direct kunt bewerken.

afbeelding van jesse kraal
Door: Jesse Kraal

Jesse Kraal | Redacteur

Jesse (26) is naast zijn werk als redacteur bij DIGIFOTO ook zelfstandig fotograaf. Je kunt rustig stellen dat fotografie, zowel digitaal als analoog, zijn passie is.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Bekijk alle artikelen van Jesse