Leesvoer – de beste boekentips

sanne 3830
Tijd om de regen te laten voor wat het is en binnen met een boek op schoot verder te leren. Wij selecteerden wat leuke en leerzame boeken zodat je genoeg inspiratie hebt om straks je camera weer te pakken.

Filmen met een digitale fotocamera

Heb je een mooie camera op de kop getikt en al heel wat kaarten volgeschoten? Dan is het tijd om eens de andere functie van je camera uit te proberen: de filmfunctie. Dit boek 'filmen met een digitale fotocamera' van Ulco Schuurmans helpt je op weg. Ook als je geen spiegelreflex met filmfunctie hebt, maar een compact, systeemcamera of smartphone, kun je met dit boek uit de voeten.

Ulco Schuurmans behandelt een hele scala aan onderwerpen, sommige voor de beginnende en andere meer voor de gevorderde fotograaf. Zo kun je aan de slag met verschillende opnametechnieken en manieren van verlichten en zoomen, maar word je ook van alles uitgelegd over objectieven, statieven, geluid en montage. Kortom, genoeg stof om mee te experimenteren.

filmen

Photoshop Elements 10

Waar je vroeger nog uren in de donkere kamer door moest brengen om je foto's te bewerken, gebeurt dat tegenwoordig vliegensvlug op je pc of tablet. Daarvoor is het echter wel handig als je weet hoe een bewerkingsprogramma in elkaar steekt, wat je ermee kunt en vooral: hoe. Photoshop Elements 10  is de nieuwste versie van het zeer geavanceerde bewerkingsprogramma. Dit gelijknamige boekje door Andre van Woerkom is een ruim driehonderd pagina tellende gids die je per onderwerp of toepassing uitlegt hoe je te werk gaat.

Met een overzichtelijke inhoud en een goed register heb je snel gevonden waar jij over wilt leren. De technieken worden uitgelegd met voorbeeldfoto's waardoor je vlot de nodige informatie tot je kunt nemen. Handig is ook dat de auteur van het boek aangeeft wanneer hij iets uitlegt voor gevorderden. Ben je nog aan het begin van je Photoshop-stoomcursus, dan kun je deze paragrafen dus gewoon overslaan.

photoshop

Handboek digitale fotografie

Dit mooi uitgegeven boek is, zoals de titel al zegt, een echt handboek. Dat betekent dat het zoveel mogelijk facetten binnen de fotografie bespreekt. Ben je opzoek naar een uitgebreide cursus over bijvoorbeeld reisfotografie, dan ben je hier niet op je plaats. Dit boek schreef Tom Ang voor de beginnende of gevorderde fotograaf die juist over allerlei fotografievormen en -technieken wil lezen en leren.

De auteur Tom Ang is een bekroond fotograaf die twaalf jaar lang universitair docent fotografie was. Hij schreef meer dan twintig boeken die ook in meer dan twintig talen vertaald zijn. Ken je hem niet als auteur, dan ken je hem misschien van televisie; Tom Ang presenteerde namelijk verschillende fotografieseries voor onder meer BBC. Als expert op fotografiegebied geeft Tom Ang je bij elk, vaak twee pagina tellend hoofdstuk, een opdracht. Zo kun je zijn kennis direct in de praktijk brengen.

handboek

afbeelding van sanne
Door: Sanne Ruhaak

Sanne Ruhaak | Redacteur

Sanne (1985) studeerde Literatuurwetenschap en Nederlandse taal en cultuur. Gewapend met een goede internetverbinding, een telefoon en een scherpe pen, verzorgt ze nieuwsberichten en achtergrondartikelen voor DIGIFOTO Starter. Zit ze niet achter haar pc, dan reist ze met haar kladblok het land rond voor interviews.

Bekijk alle artikelen van Sanne