Leer tekenen met licht

charlottelipic 6099
Je hebt misschien wel eens een filmpje voorbij zien komen waarmee met lange sluitertijden en lichtpennen een tekst of figuur in een foto wordt 'getekend'. Op deze manier zijn zelfs huwelijksaanzoeken gedaan. De techniek is simpel zelf uit te proberen maar dan moet je wel weten wat je precies moet doen en hoe je je camera juist moet instellen. Na het kijken van dit filmpje kun jij het ook.

In een grappig filmpje van bijna drie minuten loodst een vrolijk meisje je door het proces heen. Wat je nodig hebt is allereerst een statief om je camera op te zetten. Bij het maken van foto's als deze is dat een must, gezien je werkt met lange sluitertijden en je camera dus stabiel en vooral stil moet staan.

Lichtbronnen

Als lichtbron kan je eigenlijk alles wat licht geeft gebruiken, maar een lichtpen of zaklamp werkt het beste. Voor deze foto's moet je wel even wachten tot de zon is ondergegaan, want het werkt alleen als het goed donker is.

Zwart

Denk er ook aan om de persoon die de lichtbron vasthoudt zwarte kleding aan te laten trekken, zodat hij of zij wegvalt in het donker en alle aandacht wordt gericht op je in licht geschreven boodschap.