Leer jouw kind fotograferen!

Leer jouw kind fotograferen!

Senta Bemelman 805
Heb je een dochter of zoon die enthousiast wordt wanneer jij jouw camera tevoorschijn tovert? Laat ze niet alleen model staan, maar introduceer ze ook aan de wereld achter de camera!

Kinderen zijn dol op de stoere fotografie-apparaten met veel knopjes. Begeleid hen om met beleid met je camera om te gaan en doe vervolgens inspiratie op uit de foto’s die zij maken.

Creatief

Kinderen hebben vaak een hele andere kijk op de wereld. Zij fotograferen wat ze zien. Als zij bijvoorbeeld voor de televisie zitten, kunnen ze foto’s van hun favoriete programma maken op momenten dat zij moeten lachen. Doordat zij niet bezig zijn met techniek en instellingen krijg je vaak spontane foto’s die een bepaalde emotie of specifiek gevoel meedragen.

Uitleg

Je kan ook zelf veel leren doordat je de basisvaardigheden moet uitleggen. Dit is als het ware een spoedcursus voor jezelf. Daarnaast moet je het ook op een begrijpelijke manier voor jouw kind uitleggen. Hierdoor gebruik je de kennis die je hebt op een andere manier, waardoor deze je waarschijnlijk beter bij blijft.

Maak het een spelletje. Heb je bijvoorbeeld twee camera’s, maak dan enkele regels en begin een fotografiewedstrijd. Aan het einde krijgt de winnaar een speciale prijs. Ben je bang dat je camera beschadigt, blijf er dan bij. Je kan ook een iets oudere camera, als je er nog een hebt, geven.

Band

Wat ook een groot voordeel is van fotograferen met je kind, is dat de band versterkt. Je ziet nieuwe vaardigheden en trekt gezellig samen op. Je kan ze introduceren aan je passie voor fotografie en misschien ontdek je dat zij veel talent hebben.

Kijk bijvoorbeeld naar deze fotograaf die zijn 19 maanden oude zoontje een camera gaf.

 

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta