Leer de mogelijkheden van een grijze achtergrond kennen

Leer de mogelijkheden van een grijze achtergrond kennen

Fokelien Broekstra 652
Als beginnend fotograaf ga je natuurlijk niet gelijk een hele uitgebreide studio-uitrusting aanschaffen. Daarom leggen wij je de mogelijkheden van een grijze achtergrond uit. In het filmpje merk je hoe je van één simpele achtergrond meerdere achtergrondkleuren kan creëren.

Studio-uitrusting

De eerste grote investering die je doet is waarschijnlijk een aantal lenzen kopen die bij jou fotostijl past. Daarna kan je gaan denken aan de overige materialen die je nodig hebt. Bij studiofotografie heb je natuurlijk lampen nodig om je onderwerp mee te kunnen belichten. Maar ook een achtergrond is noodzakelijk. Je kan ervoor kiezen om een verschillende achtergrondkleuren te kopen of voor één nuttige kleur te gaan

Grijze achtergrond

Als je kiest om eerst één achtergrond aan te schaffen. Dan kun je beste een grijze achtergrond kiezen. Bij een grijze achtergrond heb je de mogelijkheid om verschillende kleuren te maken. Het enige wat je hiervoor moet doen is je onderwerp verplaatsen naar voren of achter en het licht iets bij de draaien. Je kunt daarnaast kleurfilters gebruiken om de achtergrond een hele nieuwe kleur te geven. Een interessante manier van werken. Daarnaast is het een mooie geld besparende optie.

Bekijk de video van Joe Edelman voor meer informatie over de grijze achtergrond en handige budgettips! 

 

 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien