Leer alles over macrofotografie op de Macro-PiXperience

Julian 1360
Wil je meer te weten komen over macrofotografie? Dan kun je op 1 maart naar een beurs die volledig in het teken staat van dit fotografiegenre. Tijdens de dag, die wordt georganiseerd in Amsterdam, zijn er diverse lezingen, presentaties en seminars rondom het thema macrofotografie.

Persbericht

Op zaterdag 1 maart 2014 vindt de speciale macro-editie van PiXperience plaats. Een hele dag inspirerende en praktische lezingen, presentaties en seminars rondom het thema macrofotografie. De Macro-PiXperience vindt in het Amsterdamse Pakhuis de Zwijger van 09:30 tot 17:00 uur. Met meerdere parallelle programma's wordt macrofotografie tijdens de Macro-PixPerience van vrijwel alle kanten belicht. Bezoekers stellen hun eigen programma samen.

In de grote zaal – met maar liefst negen beamers en schermen – zullen o.a. Misja Smits, Leon Baas, Paul van Hoof en Paul Klaver presentaties geven. De nadruk in dit programma ligt om een niveau dieper te fotografen; voorbij het vastleggen van soorten, naar 'jouw eigen interpretatie van de werkelijkheid'.

De lezingen en seminars in de kleine zaal hebben een praktisch karakter en gaan o.a. over speciale technieken voor macrofotografie en over het fotografen van bepaalde soorten. Onder andere Johan van de Watering, Jeroen Stel, Bart Stornebrink en Joris van Alphen nemen deze presentaties voor hun rekening.

Tijdens Macro-PiXperience presenteert uitgeverij Birdpix het Praktijkboek Macrofotografie, het derde deel in de succesvolle reeks praktijkboeken natuurfotografie.

In de foyer en meetingroom van Pakhuis de Zwijger vindt de natuurfotografiebeurs plaats, met de o.a. de grote cameramerken en importeurs.

Kenmerkend voor PiXperience is het grote 'hands-on' karakter: natuurfotografen krijgen diepgaande en praktische informatie aangereikt waarmee ze zelf aan de slag kunnen in hun eigen fotografie. Prachtige beeldpresentaties en boeiende sprekers zorgen voor de nodige inspiratie.

De organisatie is in handen van Birdpix en Nederpix, de grootste websites voor natuurfotografie, die in 2013 hun 10-jarig bestaan vierden. Inschrijven verloopt via www.pixperience.org. Op deze website is alle informatie over de sprekers en verschillende onderdelen te vinden.

Foto: Leon Baas
Foto © Leon Baas - Een van de sprekers tijdens de Macro-PixPerience