Lava, Melkweg, maan en meteoor in een foto

Lava, Melkweg, maan en meteoor in een foto

Fokelien Broekstra 1252
Als adventure fotograaf kom je op de meest bijzondere maar ook gevaarlijke plekken. Mike Mezeul II Maakte een paar weken geleden een prachtige foto. Hij was een wandeling aan het maken langs Volcanoes National Park op Hawai. Hij slaagde er in vloeibaar lava, de Melkweg, maan en een meteoor in een foto vast te leggen.

Één shot

“Ik was letterlijk in shock,” verteld Mike aan Huffpo UK. Het is een foto die je maar eens in je leven maakt. Dit beseft hij ook toen het beeld op zijn cameraschermpje verscheen. De foto is gemaakt met een Nikon 810 met een Nikkor 14-24 mm lens, hij gebruikte een ISO-waarde van 2500 een diafragma van 2.8 en hij liet zijn sluiter 25 seconden openstaan.

Gevaar

Het maken van de foto was niet zonder gevaar. Om de paar seconden moest Mike zich verplaatsen om brandwonden te voorkomen. Hij omschrijft het als een van de extreemste landschappen waar hij ooit is geweest, maar hij noemt het zeker de moeite waard. “Het was een ongelooflijk moment één die ik nooit zal vergeten", schrijft Mezeul op zijn Facebook-pagina.

Wil jij meer werk van Mike bekijken? Bekijk dan zijn website! Ook is hij te volgen op Instagram.

 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien

afbeelding van Gilbert

Lang leve photoshop, met die instellingen knalt de maan van je scherm af.