Last Shot: een ode aan de analoge fotografie

Last Shot: een ode aan de analoge fotografie

Fokelien Broekstra 323
Last Shot klinkt als een afscheid, maar niks is minder waar. De analoge fotografie is lang niet meer zo populair als een paar jaar geleden. Maar er is nog steeds een groot aantal mensen die niet meegaan in de digitale ontwikkelingen.

Last shot

Andre Chong, Lim Zeharn en Lim Zeherng zijn grote liefhebbers van de analoge fotografie. Ze hebben daarom een korte documentaire gemaakt. Fotografen, leraren en een professionele ontwikkelaar komen in het filmpje aan het woord. De verschillende geïnterviewden vertellen waarom de digitale fotografie hun geliefde analoge camera nog niet kan vervangen.

Nog niet verdwenen

Met een digitale camera kan iedereen foto’s maken: professionals, amateurs, kinderen ze kunnen in de automatische stand met autofocus allemaal een prachtig beeld creëren. Zelfs bij benzinestations kun je een nieuw geheugenkaartje halen, als je er een vergeten bent. Je kunt hierdoor zonder moeite duizenden foto’s maken, zonder dat het je vermogens kost. Veel mensen grijpen nu terug naar het analoge tijdperk om te ervaren hoe het is om maar 36 foto’s te kunnen maken, ze worden hierdoor meer bewust van het kijken en keuzes maken.
 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien