Landschapsfotografie: Zoek een goede locatie

Landschapsfotografie: Zoek een goede locatie

Senta Bemelman 490
De juiste locatie kiezen bij landschapsfotografie is essentieel voor een goede foto. Kijk snel hoe je beter een locatie kiest.

De locatie is erg belangrijk bij landschapsfotografie omdat dit het hoofdonderwerp van je foto is. Soms kan het erg frustrerend zijn als het landschap dat je op de foto wil zetten, niet erg interessant is op het eerste oog.

Ga door

Geef niet op wanneer je al een langere tijd op zoek bent naar een locatie. Geniet ook van de omgeving en omarm de natuur waarin jij je begeeft. Doordat je hierdoor de druk van het maken van een goede plaat weghaalt, sta je mogelijk meer open voor inspiratie. Geef in ieder geval niet op als je niet direct een mooie omgeving ontdekt. Heb jij een mooie landschapsfoto? Deel deze in de Gallery!

Kijk met andere ogen naar de locatie

Soms kun je kijken maar niet zien wat opvallend of goed is aan een locatie. Probeer anders naar je locatie te kijken door deze kundig te analyseren. Probeer in je hoofd verschillende composities te maken. Kijk naar details zoals bloemen, bomen of ander natuurschoon. Wat vind je mooi en wat trekt de aandacht? Probeer niet te snel van locatie te veranderen. Probeer bijvoorbeeld deze fotografie-opdracht uit waarbij je de diversiteit ontdekt in dezelfde omgeving.

Wissel van perspectief

Wanneer je op zoek bent naar een locatie, blijf niet vanuit ooghoogte naar het landschap kijken. Zak door je knieën en kijk of de locatie vanuit een ander perspectief beter geschikt is voor een foto. 

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta