Landschapsfotografie: Verwerk mist in je foto

Landschapsfotografie: Verwerk mist in je foto

Senta Bemelman 1158
Maak een bijzondere landschapsfoto door mist in beeld te vangen. Lees snel verder hoe je hier succesvol mee aan de gang gaat!

Wanneer je in de ochtend  erop uittrekt, heb je de grootste kans op mist.  In de vroege uren wordt het landschap vaak gesierd door een vochtige lucht. Een mooi moment om met je camera de omgeving vast te leggen. Door de vochtige deeltjes in de lucht, wordt het licht op een unieke manier gereflecteerd.

Snel

Wanneer je mist fotografeert, heb je vaak maar een korte periode de tijd ervoor. Zorg dat je ruim op tijd aanwezig bent op locatie en dat je camera goed ingesteld is en klaar staat voor gebruik. Binnen enkele minuten kan de hoeveelheid mist sterk afnemen.

Sfeer

Door de mist in beeld te brengen, tover je jouw foto om tot een sprookje. Mist kan namelijk goed bijdragen aan de sfeer. Het kan de foto dromerig of juist griezelig maken.

Condens

Door de vochtige luchtdeeltjes kan de lens van je camera beslaan. Dit kun je het beste voorkomen door voordat je uit huis gaat een plastic zak eromheen te binden en deze pas na ongeveer een halfuur in de buitenlucht eraf te halen. Toch kan er tijdens het fotograferen enige condens op je lens vormen. Neem altijd een speciaal doekje mee om je lens schoon te maken en het vocht te verwijderen.

Voorbeelden

Bekijk hieronder een paar mooie voorbeelden en gebruik deze als inspiratiebron!

 

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta

afbeelding van Bijke172

Wat een prachtige voorbeelden