Landschapsfotografie met een telelens

Landschapsfotografie met een telelens

Aäron Nasarany 883
Over het algemeen kun je landschapsfotografie tackelen met een groothoeklens. Bij dit type fotografie draait het natuurlijk om het vastleggen van een groot landschap en een groothoeklens vangt veel van de omgeving. Maar wat gebeurt er als je landschappen fotografeert met een telelens?

Landschapsfotografie

De aarde is bedekt met verschillende landschappen. Woeste berglandschappen, vulkanen, de zinderende woestijnen en het platteland in Nederland. Elk landschap heeft haar eigen unieke en kenmerkende stijl, waardoor er voldoende keuze is voor de fotograaf die geïnteresseerd is in landschapsfotografie, ongeacht het niveau. Het is voor de hand liggend dat je een landschap wil fotograferen met een groothoeklens van ongeveer 10mm of 35mm. Met een groothoeklens kun je alles in beeld krijgen.

In de video hieronder vertelt fotograaf Mark Wallace dat je ook prachtige landschapsfoto’s kunt maken met een telelens zoals de Canon 70-200mm f/2.8 II L USM. Door gebruik te maken van een telelens kun je de details van een landschap vastleggen. Bovendien hoef je minder te lopen wat ook een gunstig voordeel is aangezien een telelens behoorlijk zwaar is. Een statief kan het gewicht van de lens dragen, zodat jij je kunt focussen op compositie en belichting. Bekijk de video hieronder!

 

 

Heb jij ook een landschapsfoto gemaakt met een telelens? Upload deze in de Gallery. Wij zijn benieuwd!

afbeelding van Aäron Nasarany

Aäron Nasarany | Redactie

Bekijk alle artikelen van Aäron