Landschapsfotografie met een ouderwetse camera

Landschapsfotografie met een ouderwetse camera

Senta Bemelman 1192
Tegenwoordig staan binnen een simpele klik foto’s op je geheugenkaart. Vroeger werkte je met film en ging dit net iets anders. Kijk hoe anders landschapsfotografie is met een ouderwetse camera.

Bij landschapsfotografie leg je de prachtige natuur vast in een foto. Maar hoe ging dit precies in de tijd voor digitale fotografie? In de onderstaande video zie je hoe een grootformaat camera wordt gebruikt om de landschappen vast te leggen. Heb jij zelf ook een mooie landschapsfoto? Deel deze in onze Gallery!

Deze video is in het Engels, maar gemakkelijk met Nederlandse ondertiteling te bekijken. Klik op het knopje met ‘CC’ en Engelse ondertiteling verschijnt. Klik vervolgens op het tandwielicoontje om de instellingen aan te passen. Kies voor de optie ‘subtitles’ om de ondertiteling aan te passen en gebruik de  ‘auto translate’ optie om de tekst in een andere taal te krijgen. Lukt dit niet in het venster op onze website, klik dan op de YouTube-knop om naar de originele videolocatie te gaan. Hier kun je op de bovenstaande manier de ondertiteling aanpassen. Bij sommige video’s werkt de vertaalfunctie niet optimaal, waardoor je soms vreemde zinnen voorbij ziet komen. Voor het grootste gedeelte levert de vertaalfunctie echter een prima resultaat op en is de ondertiteling goed te begrijpen.

Interessant

Door de video krijg je een interessante blik in de wereld van analoge fotografie en het historisch proces. Mogelijk krijg je ook inspiratie voor jouw volgende landschapsfotografie avontuur! 

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta