Landschapsfotografie: Meer dan de perfecte foto

Landschapsfotografie: Meer dan de perfecte foto

Senta Bemelman 641
Bij landschapsfotografie is het doel om een mooie plaat te schieten. Maar er zijn ook andere aspecten die deze tak van de fotografie interessant en leuk maken!

Het resultaat is niet altijd het belangrijkste. Dit klinkt hetzelfde als dat ‘winnen niet het doel is, maar meedoen.’ In de fotografie is de kwaliteit van je foto’s uiteraard belangrijk. Maar om het werk vol te houden moet je er ook van genieten. Vooral bij landschapsfotografie maak je vaak lange uren.

Genieten

Kijk om je heen. Neem de omgeving in je op. Omarm het landschap en de ervaring. Wanneer je de omgeving goed bekijkt, kun je ook beter nadenken over compositie en welk deel je van de wildernis in beeld brengt. Vooral in het begin is het belangrijk om het fotograferen en wandelen in de natuur leuk te vinden, omdat je veel moet oefenen als beginnend fotograaf. Hoe meer plezier je in de fotografie hebt, des te meer motivatie heb je om door te gaan.

Ontspanning

Bij landschapsfotografie wacht je vaak langer op een goed moment. De rust en stilte kan ook een bron van ontspanning zijn in de drukte van het dagelijkse leven.

Beweging

Wanneer je op pad gaat, ben je vaak uren weg. Om een mooi en uniek plekje te vinden, loop je vaak flinke afstanden. Ook loop je regelmatig naar een nieuwe locatie tussen het fotograferen door. Zonder het door te hebben ben je veel in beweging, wat uiteraard goed is voor de gezondheid. Je maakt echter landschapsfotografie zo intensief mogelijk als je zelf wilt. Ben je moeilijk ter been, maar wel dol op landschapsfotografie? Neem een vouwstoeltje mee, of las langere rustpauzes in. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om minder ver te lopen.

Wat vind jij het tofste aan landschapsfotografie? Upload ook jouw mooiste landschapsfoto in onze Gallery!

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta