Landschapsfotografie: Locaties spotten en foto-uitje plannen

Landschapsfotografie: Locaties spotten en foto-uitje plannen

Senta Bemelman 691
Landschappen fotograferen is een populair fenomeen. Met deze tips maak kun je beter voorbereid op pad gaan!

Mooie grasvelden en fotogenieke bomengebieden zijn perfecte locaties voor landschapsfotografie. Toch zijn er nog andere dingen waar je op kunt letten voor en tijdens het fotograferen.

Plannen

Zorg ervoor dat je accu’s volledig opgeladen zijn en neem voldoende geheugenkaarten mee. Let ook op de hoeveelheid accessoires die je meeneemt. Kies het liefste voor één groothoeklens en één ander type lens, zoals een telelens.

Kies het gebied waar je heen gaat zorgvuldig. Doe van tevoren research over de omgeving of ga voordat je fotografeert op verkenningstocht.

Op locatie

Vormen

Let tijdens het zoeken naar een locatie op vormen van struiken en bomen. Soms kan in de omgeving een voorwerp met een interessante vorm staan die je mooi naar voren kunt laten komen in je compositie.

Licht

Let ook op het lichtspel. Ga bijvoorbeeld tijdens een bewolkte dag eropuit en wanneer je enkele zonnestralen door ziet breken, verwerk dit in je foto. Laat bijvoorbeeld een voorwerp zien dat half in het licht en half in het donker is. Speel met de manier waarop je het licht terug laat komen.

Extra tips

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta