Landschapsfotografie: laat je niet weerhouden door slecht weer

Landschapsfotografie: laat je niet weerhouden door slecht weer

Fokelien Broekstra 388
Het kan de beste overkomen, je treft een geweldig landschap aan tijdens een vakantie in het buitenland, maar vervolgens begint het op locatie te gieten van de regen. Balen, maar het hoeft je foto niet te verpesten.

Vochtig

Net na een regenbui hangt er veel vocht in de lucht. Dit kan je foto net wat meer kleur geven. Door de regendruppels op bladeren en planten lijken kleuren een stuk beter uit de foto te komen dan vlak voor een regenbui.

wolkenluchten

Naast het feit dat de kleuren van de natuur prachtig uitkomt, kunnen de wolken tijdens of vlak na een regenbui ook prachtig zijn. Een grijs/zwarte lucht tegen een vel gekleurd landschap staat natuurlijk prachtig en is eens wat anders tussen je standaard landschapfoto's.

Regenjas

Om het zelf niet koud te krijgen, is het verstandig een regenjas of poncho aan te trekken. Hiermee voorkom je dat je zelf doordrenkt ben en hierdoor een koutje vat. Maar niet alleen jij hebt een regenjas nodig ook moet jij je camera beschermen. Veel camera’s en hun lenzen kunnen niet tegen regen. Gelukkig zijn er speciale hoezen te krijgen om je camera in te stoppen. Heb je geen hoes bij de hand, dan kun je natuurlijk ook je camera onder je Poncho houden. Met een beetje handigheid kun je vanonder je Poncho gewoon door fotograferen.

Laat je niet afschrikken

Kortom: laat je landschapsfoto niet verpesten door een beetje regen, maar zorg voor een geweldige regenfoto!

Heb jij weleens gefotografeerd in de regen? Deel jouw foto in de lezersgallery.

 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien