Landschappen fotograferen met lange sluitertijd

Landschappen fotograferen met lange sluitertijd

Nadja Geskus 652
Je kent ze wel die foto’s, landschappen met water alsof het mist is. De dromerige sluiers van water die je in beeld ziet, zijn gemaakt met gebruik van lange sluitertijd. Thomas Heaton plaatste recent een leuke video op YouTube, waarin hij zich alleen maar richt op het maken van landschapsfoto’s met lange sluitertijd.

Thomas Heaton

Thomas Heaton werd geboren in Blackpool op 26 april in 1984. Op de universiteit nam hij voor het eerst eens een kijkje in de donkere kamer. Dat was voor hem niet heel gemakkelijk, gezien Heaton soms wat claustrofobisch kan zijn. Toch maakte het wel een indruk op hem en fotografeerde hij dus al vanaf zijn 16e en is nooit meer gestopt. Nu heeft hij zijn claustrofobie redelijk overwonnen en houdt er erg van om zijn foto’s te ontwikkelen in de donkere kamer. Tomas Heaton maakt vooral veel landschapsfoto’s, waarbij hij vooral geniet van het gebruik van lange sluitertijd.

Landschappen fotograferen met lange sluitertijd

Landschappen met lange sluitertijd

In het begin van zijn video vertelt Heaton hoe hij recent een belachelijke comment op een foto op Instagram kreeg. Iemand maakte de opmerking dat hij alwéér een foto met lange sluitertijd plaatse. Heaton is nou eenmaal gek op foto’s met een lange sluitertijd. En om deze kerel een beetje te pesten maakte hij deze video die geheel draait om foto’s met een lange sluitertijd! Een leuke en interessante video om te kijken dus!

 

 

afbeelding van Nadja Geskus
Door: Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja