Kun jij 30 straatportretten schieten in twee uur?

Mark IJsendoorn 349
Een betere fotograaf worden, is een kwestie van doen. Met die gedachte dwong Matt Higgs van Wex Photographic zichzelf om 30 straatportretten te fotograferen in twee uur. De grootste uitdaging? Dertig onbekende mensen benaderen.

Of je nu een nieuwe of gevorderde fotograaf bent, je moet jezelf blijven uitdagen om je vaardigheid te verbeteren en je fotografische instinct scherp te houden. Geef jezelf een opdracht die je dwingt om buiten je comfort zone te stappen. De uitdaging die Matt Higgs van Wex Photography zichzelf stelt in deze video is een perfect voorbeeld. Die was niet zozeer lastig door de hoeveelheid foto’s die hij moest schieten: één  per vier minuten. Het moeilijkste was om mensen aan te spreken en te vragen om te poseren.

Foto-oefening

Deze oefening is dus niet alleen waardevol omdat hij mooie foto’s kan opleveren, maar ook omdat je leert volhardend te zijn. Ook leer je duidelijk te communiceren als je deze willekeurige voorbijgangers bepaalde poses of gezichtsuitdrukkingen wilt laten doen. Belangrijke eigenschappen voor een fotograaf.

afbeelding van Mark IJsendoorn

Mark IJsendoorn | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Mark