Krijg creatieve portretten met kartonnen knipsels

Krijg creatieve portretten met kartonnen knipsels

Senta Bemelman 1176
Met portretfotografie heb je een scala aan mogelijkheden om je creativiteit de vrije loop te laten. Knip bijvoorbeeld enkele vormen uit een vel karton voor verrassende resultaten.

Voor creatieve resultaten heb je vaak weinig nodig. Ook met deze fotografiehack kun je gemakkelijk aan de slag. Het enige wat je nodig hebt: een schaar, een vel karton en een lichtbron.

Zo ga je aan de slag

Knip een paar vormen uit het vel papier. Dit kunnen diverse hokjes of stroken zijn. Hier zal het licht doorheen komen. Kies vervolgens een neutrale achtergrond zoals een witte of grijze muur en plaats je model hiervoor. Bevestig vervolgens het papier aan, of voor, je lichtbron. Vergoot en verklein de afstand tussen de lichtbron met je model, totdat je een goed resultaat hebt. Wissel tussendoor van perspectief en probeer ook de hoogte van de lichtbron te veranderen.

In de onderstaande video kun je zien hoe dit er in de praktijk uitziet en kun je direct zien wat voor resultaten dit oplevert!

Deze video is in het Engels, maar gemakkelijk met Nederlandse ondertiteling te bekijken. Klik op het knopje met ‘CC’ en Engelse ondertiteling verschijnt. Klik vervolgens op het tandwielicoontje om de instellingen aan te passen. Kies voor de optie ‘subtitles’ om de ondertiteling aan te passen en gebruik de  ‘auto translate’ optie om de tekst in een andere taal te krijgen. Lukt dit niet in het venster op onze website, klik dan op de YouTube-knop om naar de originele videolocatie te gaan. Hier kun je op de bovenstaande manier de ondertiteling aanpassen. Bij sommige video’s werkt de vertaalfunctie niet optimaal, waardoor je soms vreemde zinnen voorbij ziet komen. Voor het grootste gedeelte levert de vertaalfunctie echter een prima resultaat op en is de ondertiteling goed te begrijpen.

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta