Krachtig beeld: Amerika herenigd door videograaf

Krachtig beeld: Amerika herenigd door videograaf

Senta Bemelman 283
Fotografie is een krachtig middel om een statement te maken. Middels foto’s en video’s kun je als fotograaf of videograaf je mening uitspreken met behulp van beelden. Filmmaker Steve Giralt pleit voor eenheid in zijn krachtige video.

In de video United Not Divided benadrukt  Steve Giralt dat we naar eenheid moeten streven.  Hiervoor gebruikt hij de landkaart en traditionele Amerikaanse kleuren en de vlag.

De kleuren die ons verbonden, splitsen ons nu op.” Dit zegt Steve in de korte video.  Hiermee doelt hij op een van de spannendste Amerikaanse verkiezingen, waarbij de republikeinen (Rode kleur) onder leiding van Donald Trump de strijd aan gingen met de democraten (Blauwe Kleur) onder leiding van Hillary Clinton. Trump mocht zich met de steun van een krappe meerderheid benoemen tot President van de Verenigde Staten.

Inhuldiging

Op 20 januari 2017 begon de vierjarige presidentstermijn van Trump. Dit verliep niet zonder slag of stoot en ging gepaard met protest en toonde de verdeeldheid waarin Amerika zich begeeft in de nasleep van de verkiezingsstrijd.

Bekijk de inspirerende video hieronde of neem een kijkje op het Vimeo-kanaal van de filmmaker voor een uitgebreide verklaring.

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta