Kosmische portretten in blacklight

Kosmische portretten in blacklight

Nadja Geskus 1152
Adriano Rodrigues komt met een indrukwekkende serie portretten in blacklight. Het model is opgemaakt met speciale verf die een extra bijzonder effect geeft aan de foto.

Samen met visagist Breeanna Nichols en model Sarah Lucas maakte de Amerikaanse fotograaf Adriano Rodrigues deze kosmische portretten. De serie noemde Rodrigues ‘Neon Dream’. In totaal is het team 7 uur bezig geweest om het model op te maken en de foto’s te maken. Het eindresultaat is bijzonder te noemen.

blacklight

UV-licht

Breeanna Nichols maakte voor deze shoot gebruik van een speciale make-up die reageert op het UV-licht van een blacklight. Bij gewoon licht is de make-up te zien, maar geeft het geen licht. Pas als het in aanraking komt met het UV-licht van een blacklight licht de make-up op. Op de foto’s  is duidelijk te zien wat voor enorm contrast er ontstaat tussen de oplichtende kleuren en het zwart.

blacklight

blacklight

blacklight

Tutorial

Wil je zelf ook aan de slag met blacklight fotografie? In onderstaande video wordt erg uitgebreid uitgelegd hoe je zelf kunt beginnen. We zijn erg benieuwd naar de resultaten!

 

 

afbeelding van Nadja Geskus
Door: Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja