Witte Huis fotograaf worden

Kom er achter hoe je de Officiële Witte Huis fotograaf kunt worden!

Fokelien Broekstra 362
Sinds 1960 wordt de Amerikaanse president gevolgd door een vaste fotograaf, die het hele presidentschap vast mag leggen. John F.Kennedy was de eerste die te maken kreeg met de vaste fotograaf. Het is toch wel een droombaan om jezelf Witte Huis Fotograaf te mogen noemen. Wij nemen je mee in de loopbaan om Witte Huis fotograaf te worden.

Pete Souza

Pete Souza was de afgelopen acht jaar de vaste fotograaf van president Obama. Hij heeft in de periode dat hij Witte Huis fotograaf was, de functie een nieuw leven in geblazen. Souza was actief op social media. Hierdoor kwam de president dichterbij de mensen te staan. Nu was Souza ook niet helemaal nieuw in het Witte Huis, hij was eerder al de vaste fotograaf van president Ronald Reagan.

De baan

De grote vraag is nu, hoe wordt je de opvolger van Pete Souza? In deze aflevering van Digital Rev In-Focus wordt je uitgelegd waar de traditie vandaan komt en hoe de vorige Witte Huis Fotografen aangesteld werden.

Heb connecties en je bent al bijna binnen 

Het is belangrijk dat connecties hebt om de functie te kunnen bemachtigen, als nieuwe sollicitant lijk je bijna niet binnen te kunnen komen. Het team van Trump heeft bijvoorbeeld al een fotografe op het oog. Het gaat om de fotografe: Shealah Craighead. Ze werkte al eerder in het Witte Huis toen George W. Bush president was. Ze is nog niet officieel benoemd maar volgens Press Secretary Sean Spicer, staat ze bovenaan het lijstje met gegadigden.

Lijkt het jou wat om  in het Witte Huis  te werken als de vaste fotograaf van Trump?

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien