Kijkje achter de schermen bij het ‘menu’ project!

Kijkje achter de schermen bij het ‘menu’ project!

Fokelien Broekstra 399
Het is altijd leuk om achter de schermen te kijken bij een indrukwekkend fotoproject. Wij vonden het daarom ook interessant toen we de video over het ‘menu’ project voorbij zagen komen. We horen de verhalen achter de fotoserie van Fotograaf Robert Harrison en chef Robbie Postma.

Bijzondere samenwerking

Een kok en fotograaf die samenwerken om tot een geweldig eindresultaat te komen zien we niet vaak. Regelmatig worden er borden met eten gefotografeerd, de taak van de kok is dat het eten bereid wordt en de fotograaf zorgt voor een goed fotoresultaat. Fotograaf Robert Harrison en Chefkok Robbie Postma draaide de rollen om.

Portretten met voedsel

Robbie Postma werd model in de foto’s terwijl hij gehuld is met ingrediënten van zijn ‘menu’. Gestructureerd werd zijn gezicht beplakt met ingrediënten die te vinden zijn in zijn menu.  Robert Harrison maakte vervolgens een opname die de juiste sfeer van het eten uit moet stralen.

Lange tijd

De fotograaf en de kok zijn meer dan een jaar bezig geweest met  het project. Om tot het gewenste resultaat te komen waren de kok en de fotograaf bijna negen uur aan het voorbereiden. 

 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien