Olympische spelen: backstage

Kijkje achter de schermen bij een fotograaf van de Olympische spelen

Fokelien Broekstra 335
Na de Olympische spelen duiken de meest prachtige beelden op van de fotografen die het enorme sportevenement vastleggen. Misschien maakt het jou weleens nieuwsgierig hoe het achter de schermen aan toe gaat? Op de baan in de voorbereiding voor een wedstrijd bijvoorbeeld?

My Daily Art

My Daily Art maakte een bijzondere documentaire van  fotografen op de Olympische spelen. Er wordt ingezoomd op de laatste Olympische spelen in Rio de Janeiro. In de documentaire wordt verteld dat de fotografen al een aantal uur van te voren aanwezig zijn om hun apparatuur te installeren en zich voor te bereiden op de wedstrijd.

Bijzondere foto

Met een enorm aantal fotografen staan ze naar de finishlijn te kijken waar de atletiekatleten gaan finishen als fotograaf ben je op zoek naar het perfecte plaatje. Je wil de emotie vastleggen van de winnaar en een moment pakken die een collega fotograaf misschien niet had gezien. Door een uniek moment vast te leggen kan een fotograaf zich onderscheiden. Maar tussen de enorme hordes fotografen is dit best een uitdaging.

Documentaire

De documentaire duurt ruim 10 minuten en belicht verschillende kanten van het fotograferen op de Olympische spelen daarnaast leggen ze uit hoe belangrijk het is om op de juiste positie te staan tijdens de wedstrijd en dat een fout ongeoorloofd is. Opvallend is dat bijna alle fotografen die op de Olympische spelen staan te fotograferen gebruik maken van een Canon camera. Eerder zagen we de enorme kelder met foto-apparatuur die Canon beschikbaar heeft gesteld. 


 

 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien