Kies de juiste lens voor Landschapsfotografie

Kies de juiste lens voor Landschapsfotografie

Fokelien Broekstra 473
Voor landschapsfotografie is het vaak al snel duidelijk welke lens je moet kiezen, de meeste fotografen gebruiken immers een groothoeklens. Maar is het wel altijd nodig om een groothoeklens te gebruiken?

Veel in beeld

Zoals de naam al zegt, een groothoeklens brengt een grote hoek van het landschap in beeld. Dit betekent dat er een groot deel van het landschap in de foto zichtbaar is. Als je een prachtig bergachtig landschap hebt, kun je ervoor zorgen dat een groot gebied hiervan wordt vastgelegd.

Andere lenzen

Ga je naar een landschap met een enorme vlakte waar opeens één berg uitsteekt. Dan kan het handig zijn om een telelens te gebruiken. Het kan in dit geval mooi zijn om een berg te isoleren. Hierdoor zorgt het vlakkere landschap niet voor afleiding.

Bagage

Denk voor vertrek na hoe jij de door het landschap gaat bewegen. Als je veel verschillende lenzen meeneemt en een paar kilometer moet lopen, dan kan dit een flinke belasting zijn voor je rug. Zorg er in dit geval voor dat jij jezelf goed inleest in datgene wat je kunt verwachten. Hiermee kun jij de juiste lenskeuze maken zonder later spijt te krijgen.

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien