Kiekjes schieten in de kou

Kiekjes schieten in de kou

Senta Bemelman 301
Buiten fotograferen bij wintertemperaturen kan erg onaangenaam zijn. Wapen jezelf tegen de kou met deze trucs.

Hoewel er nog geen sprake is van sneeuw in Nederland, kan de winter onvoorspelbaar zijn. Bescherm jezelf en jouw camera tegen de kou.

Accessoires

Neem ook extra accessoires mee zoals een lensdoekje om sneeuw of vocht op de lens te voorkomen. Je kunt ook een filter gebruiken om je lens te beschermen. Wanneer je binnenshuis komt, zorg dan ook dat de lensdop bevestigd is en jouw camera in de cameratas zit. Op deze manier voorkom je condens op de lens of sensor.

Bewaar bovendien batterijen in je broekzak, zodat deze niet te koud worden. Vergeet ook de lenskap niet wanneer sneeuw valt. Het zonlicht kan

Thermoskan

Een thermoskan gevuld met thee, koffie of warme chocolademelk helpt ook bij koude temperaturen. Heerlijk om op te warmen tijdens een pauze of rustmoment.

Kleding

Trek een goed paar warme schoenen en thermokleding onder je normale kleding aan. Probeer niet te veel lagen aan te trekken, dat kan de bewegingsvrijheid beperken. Neem ook handschoenen mee en zorg dat deze dun genoeg zijn dat je jouw camera nog goed kunt besturen.

Blijf bewegen

Wanneer je met een statief fotografeert, kun je uiteindelijk veel stilstaan. Hierdoor voel je de kou nog meer. Zorg dat je regelmatig blijft lopen. Jog, spring of draai even in de rondte om ervoor te zorgen dat je warm blijft. Fotografeer je een model? Laat hem of haar ook even rondlopen of een rondje rennen om op te warmen.

Bekijk hier nog meer tips om wintertemperaturen te doorstaan.

 

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta