Keuzes maken: Foto’s sorteren

Keuzes maken: Foto’s sorteren

Fokelien Broekstra 366
Het liefst wil je natuurlijk zo veel mogelijk foto’s bewaren na een leuke fotomiddag. Maar soms is het slim om realistisch te zijn. Is het echt nodig om een wazige of overbelichte foto te bewaren op je harde schijf of moet je toch echt gaan sorteren om meer opslagruimte over te houden?

Fotomiddag

Veel mensen knippen maar raak als ze op locatie zijn. Ze komen met een paar honderd foto’s thuis, daarna begint het sorteerwerk. Soms gooi je alle foto’s maar vast op de harde schijf met als gevolg dat je er later nooit meer naar om kijkt. Gevolg een harde schijf die vol staat met zowel goede als mislukte foto’s.

Leer sorteren

Wij raden je aan om daarom te leren sorteren. Bekijk tijdens het bewerken of er echt slecht belichte of niks zeggende foto’s in je fotoreeks terug te vinden zijn. Je weet dat deze foto’s eigenlijk altijd onbruikbaar zijn. Gooi onbruikbare foto’s daarom weg. Deze bestanden nemen alleen maar extra ruimte in.

Opslag

Zorg er daarnaast voor dat je overzichtelijke mappen maakt. Hierdoor kun je makkelijk een fotoserie terugvinden en heb je een makkelijke mappenstructuur. Doe je dit niet vanaf het begin goed, dan zal het lastig zijn om alle foto’s weer netjes te gaan sorteren.
 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien