Kerstmis in Boedapest

Kerstmis in Boedapest

Aäron Nasarany 519
Kerst wordt bijna overal ter wereld gevierd. Elk land viert het op zijn eigen manier. In dit artikel zie je hoe Boedapest eruit ziet de stad klaar is voor de feestdagen!

Boedapest

Boedapest is de hoofdstad van Hongarije en is een samensmelting van twee steden: Buda en Pest. In de zomer wordt Boedapest omgetoverd tot één van de grootste festivals in Europa: Sziget. In de zomer van 2017 tikt Sziget de 25e editie aan. Boedapest heeft enorm veel te bieden: de brede straten en autovrije gebieden zorgen ervoor dat het allemaal open aanvoelt. Het hart van Boedapest is de Donau die ervoor zorgt dat je bijna altijd een panoramafoto kunt maken. De feestdagen komen eraan en dat betekent dat de stad zich klaarmaakt voor de Kerst. Maar hoe ziet Boedapest eruit tijdens de winterse feestdagen?

De fotograaf

Niemand minder dan Rizsavi Tamár kan daar antwoord opgeven. Tamár is een getalenteerde fotograaf die al ruim acht jaar fotografeert als hobby. Als Tamár niet de straten van Boedapest onveilig maakt met zijn camera, dan doet hij dat met de trein. Tamár is namelijk van beroep een treinmachinist in hart en nieren. Hij heeft zijn werkplek daarom al helemaal omgetoverd in kerstsferen. De drukke en gezellige terrassen in Boedapest maken plaats voor de karakteristieke kerstmarkten. Op de markt zijn verschillende Hongaarse kerstspecialiteiten verkrijgbaar. De gebouwen worden versierd en de buitenverlichting krijgt een extra toevoeging. Bekijk hieronder de stad Boedapest dat zich heeft ondergedompelt in de gezellige sfeer van Kerstmis.

Foto’s zijn gemaakt door Rizsavi Tamár. Bekijk meer van zijn werk op zijn Instagram of op Facebook.

afbeelding van Aäron Nasarany

Aäron Nasarany | Redactie

Bekijk alle artikelen van Aäron