Kerstbomen fotograferen doe je zo!

Kerstbomen fotograferen doe je zo!

Aäron Nasarany 298
De kerstdagen zijn aangebroken en de kerstboom is al enige tijd opgetuigd. Als fotograaf kun je van alles fotograferen zoals de kerstboom. Maar hoe doe je dat? In dit artikel geven we je een aantal tips om de kerstboom te laten stralen.

Gebruik geen flitser

Kerstmis straalt warme uit. Al die gezellige lichtjes in de boom en smaakvolle gerechten op tafel. We krijgen er gewoon honger van! Door gebruik te maken van de ingebouwde flitser wordt alles direct belicht en krijgt het geheel een fletse uitstraling, terwijl we dat juist niet willen hebben. Laat die ingebouwde flitser maar achterwege.

Gebruik een statief

Tijdens Kerstmis worden vaak kaarsjes aangestoken als sfeerlicht. Daarom zijn wij genoodzaakt om een lange sluitertijd te gebruiken om alsnog voldoende licht binnen te laten. Een lange sluitertijd betekent ook dat je een statief moet gebruiken om onscherpe foto’s te voorkomen.

Zet de ISO zo laag mogelijk

Om ruis te vermijden is het van belang om de ISO zo laag mogelijk te zetten (100).

Fotografeer vanuit verschillende kaders

Als fotograaf kun je ervoor kiezen om de gehele kerstboom te fotograferen. Maar het is ook mooi om bijvoorbeeld aantal close-ups te schieten van bijvoorbeeld de kerstversiering zoals de kerstballen of kerstklokken.

Meer tips

Kerstmis bestaat niet enkel uit het fotograferen van de kerstboom. In dit artikel lees je meer over hoe je als fotograaf de mooiste kerstfoto’s maakt.

afbeelding van Aäron Nasarany

Aäron Nasarany | Redactie

Bekijk alle artikelen van Aäron