Ken het verschil tussen natuurlijk-, flits- of high speed sync licht

Ken het verschil tussen natuurlijk-, flits- of high speed sync licht

Fokelien Broekstra 879
Het kan best lastig zijn om het verschil tussen verschillende lichten te kunnen ontdekken. Het verschil tussen natuurlijk licht, flits licht of high speed sync is best groot terwijl je op dezelfde locatie een foto maakt. In dit artikel gaan we dieper in op de verschillende lichten.

Natuurlijk licht

Natuurlijk licht is het licht dat we dagelijks zien. Van de zon of het licht dat door de wolken komt. Door gebruik te maken van dit licht heb je geen flitsers nodig. Hou wel rekening met het moment wanneer je de foto gaat maken. Midden op de dag krijg je door de zon vaak last van harde schaduwen en dit wil je uiteraard voorkomen

Flitslicht

Flitslicht kun je meer sturen. Je kunt je model op foto zetten terwijl de omgeving heel donker is, of terwijl er anders midden op de dag een harde schaduw was ontstaan. Een flitser kan je foto redden in slechte omstandigheden.

High speed sync

Met High Speed Sync kun jij je sluitertijd verder inkorten naar meer dan 1/250. Je kunt dus gaan werken met een veel kortere sluitertijd.

Filmpje

In het filmpje worden de verschillende resultaten uitgelicht. Waardoor je ook duidelijk de verschillende resultaten ziet. Natuurlijk kun je ook zelf ook foto’s maken met de verschillende lichtsoorten.


 

 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien