Ken de indeling van je fototas door en door!

Ken de indeling van je fototas door en door!

Fokelien Broekstra 693
Bijna iedere fotograaf heeft een fototas die hij altijd bij zich heeft. De een gooit alles maar roekeloos in zijn tas, de ander heeft alles netjes georganiseerd op vaste plekken. Wij leggen je uit waarom het slim is om een vaste indeling in je tas te hebben.

Ogen dicht

Weet jij met je ogen dicht je camera en de juiste lenzen te vinden in je fototas? Het is een hele kunst, maar met een netjes gestructureerde tas moet het lukken. Dit is daarom gelijk de reden waarom het handig kan zijn een nette ingerichte tas te hebben. Zelfs als het donker is kun jij je spullen terug vinden.

Trainen

De beste manier om je tas te leren kennen is door te trainen. Begin met het logisch inrichten van je tas, geef je lenzen, geheugenkaartjes en de body een vaste plek, ruim doppen op dezelfde plek op etc. Door alles te ordenen weet je precies waar je alles terug kunt vinden. Oefen eerst thuis, maak de huiskamer donker en probeer blind te raden welke lens waar zit. Hoe beter jij je camera kent hoe sneller jij lenzen kunt wisselen of je camera kunt pakken.

Doen!

Eigenlijk is naarmate jij je cameratas vaker gebruikt, het logisch dat jij de indeling beter leert kennen. Ons tweede advies is daarom om je cameratas vaak bij je te hebben en te wennen aan de nieuwe overzichtelijke indeling. Hoe vaker jij in je tas aan het rommelen bent om een lens te pakken, een geheugenkaart te wisselen of op je tablet te controleren of je beelden geslaagd zijn, hoe eerder jij je cameratas leert kennen.

Ken jij de indeling van je fototas?
 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien