Keegan Photo Coach: kritiek op jouw foto via je computer

Keegan Photo Coach: kritiek op jouw foto via je computer

Senta Bemelman 1069
Het klinkt in eerste instantie vreemd, kritiek op je foto krijgen via de computer. Maar met de Keegan Photo Coach heb je direct feedback op je plaat!

Soms is het lastig in te schatten hoe je bezig bent als fotograaf. Vooral wanneer je geen fotografie-opleiding of cursus volgt. Keeganis een handige uitkomst. Via de de website kun jij jouw foto uploaden en krijg je direct feedback. In de meeste gevallen is dit een correcte inschatting. Daarnaast registreert het programma het onderwerp, de belichting en de compositie. Op basis daarvan krijg je een score, waarbij een 10 het hoogst haalbare is.

Beoordeling

Hoewel de foto-coach redelijk hoge cijfers uitdeelt, geeft de website ook concreet advies wanneer de foto niet helemaal is zoals het hoort. Keegan is echter altijd positief en geeft opbouwende kritiek. Wij probeerden Keegan uit met enkele weekwinnaars van digifoto Starter en online foto’s.

 

Maar wanneer je een een overbelichte (of onderbelichte) foto upload, registreert Keegan dit en geeft je opbouwende kritiek!

 

Regained

Het Franse bedrijf Regained  is het brein achter Keegan en is gespecializeerd in online foto-analyse. De start-up heeft een krachtig algoritme ontwikkeld, waarmee datapatronen op foto’s worden herkend.

Wat vind jij van Keegan? 

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta