Kattenfotografie: leer foto’s maken met één hand!

Kattenfotografie: leer foto’s maken met één hand!

Fokelien Broekstra 294
Normaal vertellen we altijd dat het belangrijk is om je camera zo stabiel mogelijk vast te houden. Met twee handen die je dicht bij je lichaam houdt. Bij kattenfotografie is het juist handig als je met één hand kan fotograferen.

Één hand

Als je met één hand fotografeert heb je minder stabiliteit. Maar in het geval van kattenfotografie is dit helemaal niet erg. Het is handig om een hand vrij te hebben om bijvoorbeeld met een kattenspeeltje te kunnen rammelen om de aandacht te trekken.

Rammelen

Katten reageren op onbekende geluiden. Daarom kan het handig zijn om meerdere voorwerpen voor handen te hebben om de gewenste foto te kunnen maken. Pak bijvoorbeeld een stukje plastic, een muisje van de kat en een ander voorwerp dat geluid maakt om de aandacht te trekken. Als je te lang met hetzelfde voorwerp rammelt drijft de aandacht weg en is het lastig om die weer terug te krijgen.

Cameraband om

Met één hand heb je natuurlijk ook een stuk minder grip op je camera. Daarom is het verstandig om je cameraband om te doen. Mocht de camera per ongeluk uit je handen glippen, dan ligt hij in ieder geval niet op de grond.
 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien