Kajakker en orka zwemmend vastgelegd met drone

Kajakker en orka zwemmend vastgelegd met drone

Senta Bemelman 852
In Nieuw-Zeeland is een mooie ontmoeting tussen een kajakker en een orka vastgelegd met een drone. De beelden zijn erg indrukwekkend!

Spektakel gefilmd met drone

Het moment dat  kajakker Timothy Stewart de orka opmerkt, springt hij het water in. 'Mijn naturlijk, sponatane, reactie was om me één met het dier te voelen en ik werd naar het water toegetrokken. De dans met het dier was onwerkelijk!' vertelt Timpothy aan de website Stuff. Fotograaf Sam Kynman-Cole legde per toeval de ontmoeting tussen mens en dier vast, toen hij met zijn drone de omgeving filmde.Foto: topVIEW

Boete

In Nieuw-Zeeland rust echter een boete op het zwemmen met een wilde orka. Naast het mogelijke gevaar voor de zwemmer zelf, is het ook voor de dieren veiliger als deze niet gestoord worden. In de Marine Mammals Protection Regulations 1992 staat een lijst met regels opgesteld met betrekking tot de beschermde diersoorten.  Wanneer je de regels overtreedt, riskeer je een boete van $10,000. Personen die walvissen lastig vallen, verwonden of vermoorden krijgen maximaal twee jaar gevangenisstraf of een boete van maximaal $250,000. Over de straf van de kajakker is weinig bekend. Bekijk echter de inrukwekkende beelden hieronder. 

Sam Kynman-Cole

De fotograaf die het hele spektakel vastlegde met zijn drone werkt voor topVIEW. Hij was die dag toevallig in de weer met zijn vliegend apparaat en was onder de indruk van wat hij trof! Bekijk meer werk van Sam op topVIEW.
 

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta