Kabels managen tijdens een vakantietrip

Kabels managen tijdens een vakantietrip

Fokelien Broekstra 346
Ken je dat? Je gaat op vakantie en echt alle opladers, kabels en batterijen liggen door elkaar heen in je tas. Kabels zitten in de knoop of er is er spontaan één verdwenen. David Bergman geeft een paar handige tips om je apparatuur allemaal goed te managen.

Opbergen van batterijen, kabels en opladers

Zelfs als je het apparatuur dat je meeneemt tot een minimum beperkt heb je nog aardig wat kabelwerk mee te nemen. Denk hierbij aan de batterijoplader van je camera, extra batterijen, laptopoplader, mobieloplader en al het extra’s dat je nog meer nodig hebt.

Je kunt een klein tasje of make-uptas gebruiken om al je kabels in op te slaan. Hierdoor heb je al het kabelwerk op één plek en slingert het niet door je volledige tas heen. Make-uptasjes hebben vaak als voordeel dat er verschillende vakjes inzitten hierdoor kun je het apparatuur nog beter managen.

Stekkerdoos

Frustratie één op vakantie is het hebben van te weinig stopcontacten op je kamer of het nodig hebben van een speciale stekker. Gelukkig is de oplossing makkelijker dan je van tevoren denkt. Een stekkerdoos zorgt ervoor dat je maar één wereldstekker hoeft te kopen, maar wel al je apparatuur in één keer kan gebruiken. Je voorkomt hiermee dat je een schema moet opstellen van wanneer je wat oplaad. Zorg er wel voor dat je thuis al weet welk verloopstuk je nodig hebt om je stekkerdoos aan te kunnen sluiten.

Bind de kabels samen

Veel opladers leveren standaard een stukje klittenband aan hun opladers. Super handig om je kabels mee samen te kunnen binden. Je kunt de losliggende kabels makkelijk samenbinden met een haarelastiekje. Op deze manier kun je makkelijk de kabels van elkaar onderscheiden en voorkomen dat alles in de knoop zit bij aankomst op je vakantiebestemming.

 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien