Jouw foto op de cover?

Jouw foto op de cover van digifoto Starter?

Julian 3907
Op de cover van nieuwste editie van digifoto Starter staat een prachtige macrofoto van Lex Schulte, een van onze lezers. Ook voor de komende edities van digifoto Starter gaan we op zoek naar mooie lezersfoto's. Wil jij kans maken om met jouw foto in de schijnwerpers te staan? Hier lees je hoe je in aanmerking komt!

Dagelijks krijgen we mooie inzendingen binnen in de lezersgallery op onze website. We plaatsen een selectie hiervan in een album op onze Facebookpagina en wekelijks publiceren we de Fotoselectie van de Week op onze website. Daarnaast vind je in iedere editie van digifoto Starter een aantal lezersfoto's met uitleg van de makers.

Lezersfoto's op de cover

Met ingang van digifoto Starter 2.2014 hebben we besloten om op de cover van iedere editie een lezersfoto te plaatsen. De redactie kiest uit alle inzendingen in de lezersgallery een foto die bijvoorbeeld goed bij een van de onderwerpen past. Uiteraard plaatsen we de foto alleen op de cover als de maker daar toestemming voor geeft. Je krijgt eerst persoonlijk bericht.

Jouw foto op de cover?

Kans maken? Stuur je foto's in naar de lezersgallery of doe mee aan onze fotowedstrijden. Je hebt hiervoor een gratis account nodig. Alles over het aanmaken van een account en het insturen van foto's lees je in dit stappenplan.

digifoto Starter 2.2014
digifoto Starter 2.2014, met de lezersfoto van Lex Schulte, ligt nu in de winkels

Uitleg bij de coverfoto

Kiezen we jouw foto, dan komt deze niet alleen op de cover terecht, maar krijg je ook in het magazine ruimte om uitleg te geven en het verhaal achter de foto te vertellen. Zo vertelt Lex Schulte in digifoto Starter 2.2014 het verhaal achter zijn foto:

Foto: Lex Schulte
Foto © Lex Schulte

  • Camera: Nikon D90
  • Objectief: Tamron SP 90mm f/2.8 Macro
  • Diafragma: f/7.1
  • Sluitertijd: 1/320
  • ISO: 250

'Op een warme zomerochtend struinde ik met mijn kopje koffie door de tuin om te kijken of ik iets moois kon vinden. Tegen de donkere schutting had mijn vrouw wat goudsbloemen opgekweekt en ik vond het contrast tussen het bijna zwarte hout en het diepe oranje van de bloemen erg mooi. Gauw heb ik binnen mijn camera gepakt, op een statief gezet en mijn Tamron 90mm SP Macro met tussenring bevestigd. Na het maken van een paar foto's miste ik toch iets. Ik heb mijn flitsers erbij gepakt: één op de camera en een tweede schuin onder de bloem. De flitser heb ik op de handmatige stand gezet, omdat ik maar een heel klein beetje extra licht nodig had. Hierdoor werden de bloem en het lieveheersbeestje mooi belicht en de achtergrond bijna zwart. In Photoshop Elements heb ik het contrast en de verzadiging nog wat verhoogd.'

Lex Schulte

'Ik beschrijf mijzelf altijd als een leerkracht met een hobby. Fotografie is een van mijn grootste passies. Heel vroeger ben ik begonnen met analoge fotografie en sinds een jaar of acht fotografeer ik digitaal. Eerst met een Nikon D60, daarna met de Nikon D90 waarmee ik ook deze foto heb gemaakt. Na 67.000 foto’s met de D90 kocht ik de Nikon D7000: net iets sneller en beter, met hetzelfde gebruiksgemak. Eigenlijk fotografeer ik alles, maar natuur heeft wel mijn grote voorkeur. En dan zowel landschappen als macro- en microfotografie. Naast mijn werk in het onderwijs, werk ik in de vakantiessoms als reisleider voor ASKJA reizen in IJsland.'

Website: 500px.com/meneerlex

Afdruk van WhiteWall

Komt jouw foto op de cover? Dan belonen we je daarvoor met een fraaie afdruk van WhiteWall. Zo ontving Lex Schulte deze prachtige directdruk op alu-Dibond in het formaat 90x60 cm, ter waarde van 120 euro!

Meer informatie: www.whitewall.nl

Foto: Lex Schulte
Lex Schulte met de afdruk van zijn coverfoto op alu-Dibond.

afbeelding van Shere khan

Mooie foto's lex, super

afbeelding van Anonymous

Bagheera & Shere khan